Facebook uskoro predstavlja dugoočekivanu “unsend” opciju na Messengeru

Facebook će uskoro predstaviti svoju dugoočekivanu opciju “unsend” unutar aplikacije Messenger i tako konačno omogućiti korisnicima da izbrišu slučajno poslane poruke.
Nova funkcija dolazi u sklopu nadolazećeg ažuriranja popularne aplikacije za razmjenu poruka. Međutim, Facebook Messenger upozorava da se opcija može iskoristiti samo u roku deset minuta od slanja poruke.

Instagram i WhatsApp, aplikacije koje su u vlasništvu Facebooka, već su stavile u upotrebu opciju brisanja poruka nakon slanja, što ih čini nevidljivim kako za pošiljatelja tako i za primatelja poruke.

Messenger trenutno ima vrlo ograničenu funkciju brisanja koja uključuje uklanjanje poruke isključivo iz chata osobe koja ju je obrisala, piše Independent.

Ranije ove godine otkriveno je da je izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg već testirao mogućnost tajnog brisanja privatnih poruka.

Razmatranje stavljanja u upotrebu ove funkcije navodno je počelo nakon što je uočena sigurnosna greška kompanije Sony Pictures 2014. godine, koja je ugrozila e-mailove pojedinih menadžera.

“Pošto su e-mailovi kompanije Sony Pictures hakirani 2014. godine, napravili smo nekoliko promjena kako bismo zaštitili privatnost razgovora naših rukovodilaca”, rekli su u to vrijeme iz Facebooka.
(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*