Članovi udruženja Manevarac učestvuju u “Koloni sjećanja u Vukovaru“

Članovi Udruženja policije „Manevarac“ Tuzla  jutros u 3:00 sata ispraćeni su u grad Vukovar, kako bi prisustvovali obilježavanju dana žrtve Vukovara pod nazivom „Kolona sjećanja u Vukovaru“ koja se održava danas.

Naime, članovi udruženja, koji i sami spadaju u kategoriju veterana rata, osjećaju snažan pijetet prema svim žrtvama herojskog grada Vukovara, koji je među prvima osjetio svo zlo nastupajuće agresije, te nažalost svojom žrtvom platio visoku cijenu ali je, između ostalog, sve nas ostale na vrijeme upozorio na ono što bi se moglo dogoditi i na ovim prostorima, tako da nam je dao vremena za pravovremeno organizovanje odbrane, što se posebno uspješno pokazalo na primjeru grada Tuzla.

S tim u vezi smatramo da naše eventualno učešće u Koloni sjećanja u Vukovaru 2018. godine može predstavljati mali simboličan gest iskazivanja poštovanja žrtvama i braniteljima Vukovara, saopštili su iz Udruženja policije Manevarac Tuzla.

Predstavnici udruženja, 18 članova, bit će prisutni u koloni sjećanje u Vukovaru, te tom prigodom odati počast stradalim žrtvama odbrane grada polaganjem cvijeća prema već utvrđenom protokolu.

Ističu da ovakvim gestom žele odati počast svim stradalim  žrtvama u ime  Tuzle, građana Tuzle kao i udruženja Manevarac. Zahvalili su se gradu Tuzli, Konzulatu RH u Tuzli i svima onima koji su pomogli da se ovaj zacrtani cilj i ostvari.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*