Žuti čaj je idealan napitak za mršavljenje i smirenje

Žuti čaj, iako poseban, usko je povezan s zelenim čajem jer se radi o istoj biljci – Camelia Sinensis. On se bere ranije pa se smatra da sadrži više antioksidanta koji se gube tokom rasta.
Žuti čaj poput zelenog sadrži kofein pa nemojte pretjerivati u količinama i nemojte ga piti prije spavanja.

Dobar za zdravlje i velika pomoć pri mršavljenju

Žuti čaj, iako dobar za zdravlje, najpoznatiji je kao dobar način za mršavljenje. Tajna ovog napitka je u enzimu kojim obiluje polifenola epigalokatehin galata (EGCG). On stimuliše oksidaciju masti tj. podstiče sagorijevanje viška masnog tkiva i povećava potrošnju energije. Neki tvrde da kombinacija žutog čaja s umjerenom ishranom može pomoći pri skidanju i do pet kilograma u mjesec dana.

U normalnim količinama on će djelovati na zdravlje srca i kardiovaskularnog sistema, normalizuje pritisak i povećava potrošenu energiju. Svakodnevna konzumacija šolje čaja dnevno idealna je za zdravlje.

Umiriće bolove, smiriti živce i pojačati koncentraciju. Takođe, čuva zdravlje usne šupljine jer sprečava krvarenje desni, a time i ispadanje zuba.

Kako se priprema žuti čaj?

Metoda je otprilike ista kao i kod pripreme bijelog čaja što znači da se priprema s nešto “hladnijom” vodom. Zagrijte vodu do 165 stepeni te je ostavite nekoliko minuta da se ohladi. Stavite u šolju kašičicu čaja i prelijete vodom. Ostavite poklopljeno tri minute te poslužite, prenosi portal Ljepota i zdravlje.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*