Mlada reprezentacija BiH pobijedila Azerbejdžan u prijateljskom meču

Nakon slobodnog udarca u 20. minuti pokušao je Besim Šerbečić, ali je golman Kamran Ibrahimov odbranio njegov udarac. Petar Bojo je u 23. minuti šutirao s ivice kaznenog prostora, a Ibrahimov izbacuje loptu u korner. Poslije udarca iz ugla Šerbečić glavom s peterca loptu šalje pored gola.

Reprezentacija BiH do prednosti dolazi u 34. minuti. Bojo je ušao u kazneni prostor Azerbejdžana i poslao loptu na peterac ka Nardinu Mulahusejnoviću koji je precizan za 1:0.

Bojo u 54. minuti još jednom odlično prolazi po desnoj strani, ali nakon njegovog centaršuta Mulahusejnović je glavom loptu poslao preko gola. Marijan Ćavar u 69. minuti sa distance šalje loptu iznad prečke. Dobar pokušaj s ivice kaznenog prostora imao je Zinedin Mustedanagić u 71. minuti, a lopta odlazi pored gola.

Selmir Pidro u 73. minuti izvodi korner s desne strane, a najviši u skoku na suprotnoj stativi bio je Stipe Jurić koji postiže drugi pogodak za bh. tim. Mustedanagić u 76. minuti izvodi slobodan udarac, a šut glavom Jove Lukića golman gostiju izbacuje u korner.

Do kraja meča nije bilo pogodaka pa su izabranici Vinka Marinovića u prvoj utakmici upisali pobjedu rezultatom 2:0.
(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*