(Video) IC Lotos: Brojne mogućnosti za osamostaljivanje mladih osoba sa invaliditetom

Informativni centar Lotos otvorio je Poziv za mlade osobe sa invaliditetom između 18 i 36 godina sa područja Tuzlanskog kantona da se uključe u projekat “Jačanje kapaciteta za samostalan život osoba sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini. Projekat „Jačanje kapaciteta za samostalan život osoba sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini“
informativni centar za osobe sa invaliditetom „Lotos“ provodi u saradnji sa Centrom za samostalan život iz Stockholma u okviru programa organizacije MyRight BiH. Projekat ima za cilj povećano učešće mladih ljudi sa invaliditetom u promociji prava i jednakih mogućnosti i privlačenju novih aktivista u
organizacije osoba sa invaliditetom. Mlada osoba i član porodice koji budu sudjelovali u projektu pohađati će trening, obuke i razne druge aktivnosti tokom perioda od tri godine kako bi se upoznali sa pravima osoba sa invaliditetom i ojačali kapacitete i vještine za samostalan život i učešće u zajednici.
Članovi porodice će unaprijediti svoje vještine i kapacitete kako bi dali podršku mladoj osobi u ostvarivanju prava i napredovanju prema samostalnom životu.
U prilogu se nalazi prijava za učešće u projektu. Ukoliko ste zainteresovani sudjelovati, prijavu trebate popuniti i donijeti u prostorije I.C. “Lotos”, Mihajla i Živka Crnogorčevića br. 3 u Tuzli svakim danom od 8:30 do 15:30. Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili vam je potrebna pomoć možete se javiti na tel. 035 251 245.

Opširnije o projektu i mogućnostima koje pruža mladim osobama sa invaliditetom ispričali su nam predstavnici Informativnog centra Lotos gostujući u emisiji Tuzla danas.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*