Mladi u digitalnom dobu Tuzla

EU info centar, u saradnji sa BIT Alijansom, vodećim udruženjem najvećih IT kompanija u BiH organizuje konferenciju „Mladi u digitalnom dobu“ u utorak, 27. novembra u Narodnom pozorištu Tuzla s početkom u 11:00 sati.

Konferencija je namijenjena srednjoškolcima, ali i studentima koji će od 2020. činiti novu radnu snagu i koji sada razmišljaju o profesionalnoj orijentaciji i usvajanju različitih vještina koje treba da im olakšaju zaposlenje i obezbijede budućnost.

Cilj konferencije „Mladi u digitalnom dobu“ je motivisati mlade na razvoj karijere i preduzetništvo u aktuelnim digitalnim industrijama koje su im bliske i ponuditi odgovore na pitanja o obrazovanju i zaposlenju.

Jedan od ključnih ciljeva konferencija je predstaviti karijere i životne priče mladih generacija na različitim razinama razvoja i oblastima IT sektora, dajući učesnicima, srednjoškolcima, odgovor na pitanje kako započeti karijeru u atraktivnim sektorima poput IT-a, te na koji način usavršiti vještine koje će biti najpoželjnije na tržištu rada u skorijoj budućnosti.

Događaji se organizuju u partnerstvu sa Bit Alijansa, udruženjem IT kompanija u Bosni i Hercegovini koji danas broji 51 kompaniju članicu sa preko 2200 zaposlenih što čini skoro 70% ukupne IT radne snage u BiH. Predstavnici kompanija članica Bit Alijanse prepoznali su značaj upoznavanja mladih sa ključnim zanimanjima digitalnog doba, te će kroz učešće u ulozi govornika doprinijeti njihovom karijernom usmjeravanju u pravcu ovog perspektivnog sektora.

EU INFO CENTAR

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*