(VIDEO) UKC Tuzla: 1. decembra (24-satno) besplatno i anonimno testiranje na HIV, HBV i HCV

Evropska sedmica testiranja na HIV i virusne hepatitise 2018. obilježava se u 53 evropske zemlje raznim aktivnostima od 23. do 30. novembra 2018. godine.

Univerzitetski klinički centar Tuzla tim povodom a i u povodu 1. decemra –Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a organizuje niz aktivnosti, a jednu organizuje u saradnji sa udruženjem studenata medicine “BOHEMSA”.

Na 1. decembar Savjetovalište će pružati usluge cjelodnevnog (24-satnog) testiranja brzim testovima (besplatno, anonimno i dobrovoljno) na HIV, HBV i HCV.

Također, 1. decembra u saradnji sa udruženjem studenata “BOHEMSA”, zaposlenici Klinike za zarazne bolesti će u TC Omega organizovati aktivnosti u okviru kojih će građanima pružiti informacije o svim aspektima HIV infekcije, prijenosu spolno prenosivih infekcija, zaštiti i značaju savjetovanja i testiranja, te vršiti podjelu edukativnog materijala .

Tim povodom,  gosti jutarnjeg programa bili su dr.med. Denis Žepić, sa odjela za HIV/AIDS, karantinske bolesti, Klinike za infektologiju UKC Tuzla, i Adnan Mujanović, PR Udruženja „Bohemsa“.

Izdvajamo dio gostovanja…..

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*