(Video) Gost Tuzle danas: Mirela Uljić, pomoćnik gradonačelnika Tuzle u Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove MZ

Na posljednoj sjednici vijećnici Gradskoga vijeća Tuzla su upoznati o dopunjenoj informaciji zaključaka Vijeća iz januara ove godine oko problematike aerozagađenja na području grada Tuzle.

Kada je riječ o realizaciji zaključaka akcenat je stavljen na oblast toplifikacije. Prema riječima Mirele Uljić, pomoćnika gradonačelnika Tuzle u Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove MZ, grad ulaže više od 85% sredstava dobijenih od naknade za rad Termoelektrane Tuzla, u projekte širenja toplovodne mreže. Najveći broj zahtjeva za toplifikaciju individualnih stambenih objekata pristigao je iz mjesnih zajednica Šićki Brod i Bukinje. U toku je još nekoliko projekata toplifikacije na području grada.

Privode se kraju i radovi na rekonstrukciji Slane Banje, kao i proširenja Trga slobode. O ovim temama više nam je rekla Mirela Uljić, pomoćnik gradonačelnika Tuzle u Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove MZ, gostujući u otvorenom programu Tuzla danas.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*