Zenica, Bosna i Hercegovina - 26.11.2018. : Košarkaški savez Bosne i Hercegovine održao je danas konferenciju za medije u Zenici pred dva kvalifikaciona susreta za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine. Na konferenciji su se obratili Mirza Teletović (C), predsjednik Košarkaškog saveza, Vedran Bosnić (L2), selektor bh. reprezentacije, igrač selekcije Miralem Halilović (D) te pomoćnica gradonačelnika Zenice, Sumea Mujkanović (D2) ( Anadolu Agency - Haris Badzic )

Novi Zmajevi na prvom izazovu

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas gostuje selekciji Bugarske u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Naša selekcija nema šanse za plasman na Mundobasket, ali će pod vodstvom novog selektora Vedrana Bosnića pokušati da se što bolje pokažu, iako su u ovom meču autsajderi.

Iako roster reprezentacije BiH izgleda poprilično siromašno, Bosnić će imati šansu da provjeri košarkaše koje je pozvao i da odluči koji će mu košarkaši biti potrebni u budućnosti.

Očekivanja od nove selekcije BiH nisu velika. Većinom su u reprezentaciji mladi momci koji se itekako žele dokazati, ali najveći dobitak naše košarke moglo bi biti angažovanje Vedrana Bosnića na poziciji selektora.

Ono što možemo očekivati u nedostatku prave zvijezde u ekipi je timska igra. Bosnić će upravo na tome zasnivati igru naše selekcije, ali svakako da u stvaranju nove reprezentacije treba imati dosta strpljenja.

Danas se počinje graditi nova selekcija BiH. Selektor sigurno zna kakvi ga izazovi očekuju, a nova era bh. košarke počinje utakmicom protiv Bugarske.

Meč se igra od 18 sati, a ovih 12 igrača će se večeras naći u rosteru:

Adi Zahiragić, Sani Čampara, Darko Talić, Almir Hasandić, Edin Atić, Adin Vrabac, Ibrahim Durmo, Nedim Buza, Haris Delalić, Miralem Halilović, Emir Sulejmanović, Ismet Sejfić.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*