Sevilla je jedan od najraskošnijih gradova u Španiji

Sevilla je jedan od najraskošnijih gradova u Španiji, a pored Madrida često se turisti odlučuju i na posjetu ovoj andaluzijskoj metropoli. Osebujna historijska zdanja, vanserijska hrana, zanosni flamenko i specifična umjetnost samo su neki od razloga zašto biste trebali posjetiti Sevillu.

Drevne ulice Seville svake godine privlače više od dva miliona posjetilaca, a lako se uvjeriti zašto je to tako. Andaluzijska prijestolnica se nalazi u blizini primorskih odmarališta i pruža jedinstvenu atmosferu, prenosi Evoke.

Evo zašto bi trebalo da razmislite o Sevilli kao o sljedećoj turističkoj destinaciji.

Historijska zdanja

Teško je pronaći sliku Seville koja ne uključuje gradsku katedralu. Čak i ako niste naročito religiozni, posjeta katedrali će vam oduzeti dah zbog same njene veličine. Naime, ona je i dalje najveća katedrala na svijetu otkad je izgrađena u 16. stoljeću. Sevilla je također mjesto odmora istraživača Christophera Columbusa.

Hrana

Prema lokalnoj legendi, španski tapas nastao je u lokalnom baru u Sevilli. Priča kaže da su baristi prvenstveno koristili tanjir za pokrivanje piva kako bi onemogućili pristup muhama prije nego što su shvatili da na tanjiru mogu poslužiti šunku, sir i masline.

Ples

Sevilla je rodno mjesto flamenka tako da je učenje nekoliko koraka bitan dio posjete ovom andaluzijskom gradu. Ako vam je komfornije gledati nego pokušavati simulirati plesače, trebali biste posjetiti Flamenco del Casa u kojem plešu možda i najbolji plesači flamenka na svijetu.

Real Alcazar

Real Alcazar u Sevilli je jedna od najraskošnijih kraljevskih palača u cijeloj Španiji. Izgrađena je još u 10. stoljeću, a unutar palače se nalazi zelena oaza koja je izgrađena po ugledu na arapsku arhitekturu. Zanimljivo je istaći da se u ovoj palači snimao dio filma “Game of Thrones”.

Museo de Bellas Artes

Museo de Bellas Artes u Sevilli je mjesto gdje se možete upoznati o historiji umjetnosti. Muzej se uglavnom fokusira na umjetnike iz 17. stoljeća koje je poznato kao zlatno doba Seville, ali možete naći i pojedine radove koji ne pripadaju ovoj epohi.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*