(VIDEO) Na kafi sa: Dramaturg Kemal Bašić o velikom uspjehu Narodnog pozorišta Tuzla i svijetu teatra kroz pobjede i poteškoće

Narodno pozorište Tuzla je nedavno na Susretima pozorišta/kazališta u Brčkom, pokupilo brojne nagrade, predstavom “Posljednja ljubav Hasana Kaimije”. Predstava je proglašena za najbolju predstavu u cjelini, zatim su nagrađeni za najbolju muziku, scenografiju, najbolju režiju i mušku ulogu.

Dramaturg Kemal Bašić istakao je da Sušićeva djela na sceni tuzlanskog pozorišta nisu izvođena 30 godina, zbog čega je sada zapravo upriličen njegov veliki povratak na daske koje život znače. Kaže da je čast, privilegija, ali i velika odgovornost, baviti se jednim ovakvim piscem.

Sa dramaturgom Bašićem smo ove nedjelje popili kafu i porazgovarali o predstavi, važnosti timskog rada, današnjoj pozicioniranosti pozorišta na našim prostorima, ali i o najvećim izazovima za ovog mladog dramaturga, koji je još od svojih najmlađih dana bio okružen knjigama i oduvijek je znao čime se želi baviti u životu.

Opširnije u video prilogu:

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*