Karatisti sa područja TK ostvarili značajan rezultat na Balkanskom šampionatu

Nedavno održano Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i mlade do 21 godine je okupilo reprezentacije 12 država, sa oko 850 natjecatelja. Bosna i Hercegovina je nastupom na ovom prvenstvu nastavila sa ostvarivanjem vrhunskih rezultata osvojivši 23 medalje i to 4 zlatne, 10 srebrenih i 9 bronzanih, te 5 mjesto u generalnom plasmanu reprezentacija.

Takmičari klubova sa Tuzlanskog kantona (Tuzla Sinbra, Do Tuzla, ORKKA Lukavac) u sastavu reprezentacije BiH osvojili su 3 pojedinačne i 4 ekipne medalje. U pojedinačnim nastupima istakao se Hamza Čajić, član KBS ORKKA Lukavac, koji je osvojio srebrenu medalju u kategoriji borbe mlađi seniori do U 21 – 84 kg, te članica KBS Tuzla Sinbra, Emina Abdulić koja je osvojila bronzanu medalju u kategoriji borbe juniorke -47 kg.

Ekipni nastupi:

1. Zlatna medalja, borbe juniorke ekipno. U sastavu ekipe nastupila Stefani Krešić, članica Karate kluba DO.

2. Srebrena medalja, borbe junior ekipno. U sastavu ekipe nastupio Haris Muratbašić, član KBS ORKKA Lukavac.

3. Srebrena medalja, borbe mlađi seniori U 21 ekipno. U sastavu ekipe nastupio Hamza Čajić, član KBS ORKKA Lukavac.

4. Srebrena medalja, borbe mlađi seniorke U 21 ekipno. U sastavu ekipe nastupili su Azra Bašić, Dina Mahmud i Belma Omerović, članice KBS Tuzla Sinbra.

5. Bronzana medalja, borbe kadeti ekipno. U sastavu ekipe nastupio Sandro Krešić, član KK Do Tuzla.

Uspješni karatisti se trenutno pripremaju za Svjetski kup u Veneciji. Nadaju se da će i na tom takmičenju postići visoke rezultate.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*