Promocija knjige “Liderstvo, teorija i praksa” prof.dr Selme Cikotića u Tuzli

U Bosanskom kulturnom centru Tuzla, 8.12.2018. godine u 18,00 sati biti održana promocija knjige “Liderstvo, teorija i praksa” autora prof.dr. Selme Cikotića. 

Promotori knjige su prof.dr. Bahrija Umihanić (Ekonomski fakultet u Tuzli), prof.dr. Mirsad Đonlagić (Fakultet elektrotehnike u Tuzli) i van.prof.dr. Adisa Delić (Ekonomski fakultet u Tuzli).

Knjiga “Liderstvo, teorija i praksa¨autora prof. dr. Selme Cikotića svjetlo dana ugledala je 2017. godine u izdanju renomirane izdavačke kuće TKD Šahinpašić i Fakulteta političkih nauka u Sarajevu.

Ovom naučnom istraživanju prethodila su na istu temu mnoga predavanja na postdiplomskim i doktorskim studijama na Fakultetu političkih nauka te izlaganja na međunarodnim konferencijama.

Polazeći od velikog broja različitih definicija liderstva, autor prof.dr. Selmo Cikotić oblikuje svoje određenje liderstva.

Liderstvo se može definirati kao sposobnost onog koji vodi da u kontekstu realne situacije, motivira, inspirira i ubjeđuje one koji ga slijede, da na bazi zajednicke vizije, prihvate rizik promjene, da promjenu realiziraju i institucionaliziraju.

Ovom definicijom liderstva obuhvaćeni su svi bitni aspekti teorijske osnove i empirijske pojavnosti liderstva. Svo to znanje i iskustvo doprinijelo je da se promoviše knjiga “Liderstvo, teorija i praksa”.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*