Dokumentarni film ‘Re:Generacija’ Emira Kapetanovića u Tuzli, Brčkom i Zvorniku

Nakon uspješnih premijera u New Yorku i Washington D.C-u, dokumentarni film Emira Kapetanovića nastavlja bh. turneju.
Tako će 08. decembra film biti prikazan u Narodnom pozorištu Tuzla, nakon čega slijedi projekcija 09. decembra u Domu kulture Brčko, dok će posljednje prikazivanje filma u ovoj godini biti upriličeno u Zvorniku, 10. decembra u Domu omladine.
Sve projekcije su besplatne i počinju u 19:00 sati.
Prikazivanje filma u Tuzli organizovano je u saradnji sa Omladinskim resursnim centrom Tuzla, dok je partner projekcije u Brčkom “PRONI” centar za omladinski razvoj.
– Stvarno se nadam da će sala biti puna, očekujem da će reakcije Brčaka biti pozitivne i da ćemo, kao i do sada, imati dobru medijsku podršku. Saradnja je uspostavljena i sa lokalnim nevladinim sektorom tako da je, što se tiče organizacije, sve već spremno za deseti decembar – poručio je Dejan Rađen, jedan od protagonista filma i član “PRONI” centra iz Brčkog.
Ovaj izuzetno emotivan i poučan dokumentarac snimljen je u produkciji udruženja Magacin Kabare i Međunarodnog republikanskog instituta (IRI) u okviru istoimenog USAID-ovog projekta u BiH. Film govori o deset mladih ljudi, Ambasadora pomirenja, koji putuju kroz BiH istražujući njenu prošlost u cilju prevazilaženja postojećih podjela i međunacionalnih tenzija koje nakon više od dvije decenije i dalje postoje u BiH.
Naredne projekcije filma očekuju se krajem januara 2019. godine u Banjaluci, Kotor Varošu i Doboju.

 

(depo)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*