Borjana Krišto: Ovaj izbor je naznaka nove parlamentarne većine

Novo rukovodstvo Zastupničkog doma, u koje su danas izabrani zastupnici iz SDA (Denis Zvizdić), SNSD-a (Nebojša Radmanović) i HDZ-a BiH (Borjana Krišto) naznaka je nove koalicije na državnom nivou.

Ovo je danas u Sarajevu novinarima izjavila Borjana Krišto (HDZ BiH), nakon što je izabrana za predsjedavajuću Zastupničkog doma.

Kako je kazala Krišto, za dogovor koalicijskih partnera o formiranju izvršne vlasti slijede pregovori političkih stranaka.

– Naravno da to nije samo puki dogovor, tu se trebaju dogovoriti stvari oko programa, na koji način će se raditi i vjerovatno od toga ovisi ko će biti parlamentarna većina. Naravno da naznaka jeste, jer se i dio nekakve većine danas pokazao. Da li će to tako biti, ja o tome ne bih govorila, to će reći predsjednici političkih stranaka koje su dobili povjerenje od naroda i građana BiH – rekla je Krišto.

Još je jednom ponovila odranije poznati stav stranke kojoj propada o izboru Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

– HDZ BiH ima svoje stavove i principe. I ovaj put vam želim ponoviti da izbor Željka Komšića hrvatski narod i svi politički predstavnici ne doživljavaju legitimnim. I to ne negiramo, nego potvrđujemo i javno govorimo – kazala je Krišto.

(Vijesti.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*