Zavodu za javno zdravstvo TK dodijeljena akreditacija i certifikat o ispunjenosti standarda sigurnosti

Zavodu za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona danas je dodijeljena akreditacija za uspostavljen sistem kvaliteta i certifikat o ispunjenosti standarda sigurnosti. Uspješno okončan proces akreditacije i certifikacije provela je Agencija za kvalitet i akreditiranje u zdravstvu u FBiH.

Akreditacija Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona znači da ova ustanova pruža kvalitetnu i sigurnu zdravstvenu uslugu. Direktorica Zavoda, Maida Mulić, ističe da je put do akreditacije kompleksan i zahtjevan, ali da su ga oni uspješno završili.

Direktor Agencija za kvalitet i akreditiranje u zdravstvu u FBiH, Ahmed Novo, čestitao je menadžmentu i osoblju Zavoda na uspješno ispunjenim uslovima za akreditaciju i certifikat.

Zavod za javno zdravstvo TK zaslužno je dobio akreditaciju istakao je Ministar zdravstva TK, Bahrudin Hadžiefendić.

Podsjećamo, ovo je druga zdravstvena ustanova sa područja TK koja je dobila akreditaciju u ovoj sedmici.  Prije nekoliko dana UKC Tuzla je dobio akreditaciju kao prvi klinički centar koji je kompletno akreditiran. Pored toga, prije nekoliko mjeseci akreditirana je i Opća bolnica u Gračanici, a između ostalog certificirano je više od 100 timova porodične medicine.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*