Nagrađeni najbolji učenici osnovnih i srednjih škola u FBiH

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, u Mostaru je u petak upriličena dodjela nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine u školskoj 2017./2018. godini.
Na svečanosti su nagrađena 54 osnovnoškolca i srednjoškolca, a priznanja su uručena i školama koje pohađaju nagrađeni učenici.

Po tri učenika osnovnih i srednjih škola iz svake županije nominirala su županijska ministarstva obrazovanja, osim resornoga ministarstva iz Zapadnohercegovačke županije.

Učenici osnovnih škola nagrađeni su novčanim nagradama od po 500 maraka, a učenici srednjih škola nagradama od po 600 maraka. Također, svi nagrađeni dobili su i po vrijedan set knjiga kao doprinos za entuzijazam.

Diplome i jednokratne novčane nagrade uručila je federalna ministrica obrazovanja i znanosti prof.dr. Elvira Dilberović, naglasivši kako su nagrađeni učenici kroz svoja dostignuća i uspjehe afirmirali ne samo obrazovnu, nego i odgojnu ulogu škole.

–  Na listi nagrađenih učenica i učenika imamo djecu koja su ostvarila rezultate ne samo kroz uspjeh u školi, nego i u izvannastavnim aktivnostima, društveno volonterskim korisnom radu, ili koji su ostvarili zapažene rezultate u inovacijama, posebno u području energetike, ili onih koji su pokazali senzibilitet prema ranjivim kategorijama društva kroz volonterski rad – istaknula je ministrica Dilberović prilikom dodjele nagrada.

Podsjetila je kako Federalno ministarstvo zadnjih 12 godina organizira nagrađivanje učenika osnovnih i srednjih škola, a u ovoj formi treću godinu.

– Nagrađivanjem i promoviranjem najboljih učenika u FBiH želimo pružiti potporu nominiranim učenicima da ustraju u radu i učenju kako bi narednih godina nastavili nizati uspjehe na radost svoje obitelji, škola, ali i cijele države – poručila je ministrica.

Monika Kreljavić iz Srednje škole Krševo u Kreševu i učenik Srednje medicinske škole u Mostaru Senad Bajat nisu krili zadovoljstvo što su dobili nagradu, ističući kako su se, uz opći uspjeh, trudili iskazati i u izvannastavnim aktivnostima, sekcijama i natjecanjima.

Bajat je pozvao i ostale učenike da pokušaju, na svaki način, ostati u svojoj zemlji i, kako je rekao, uspjeti.

Istovremeno je napomeno kako bi država također trebala više mariti za obrazovanje i mlade te im stvoriti bolje uvjete na tržištu rada.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*