Kako uspješno vježbati u kancelariji, a da se previše ne umorite

Ukoliko ne možete stići u teretanu radi velike količine obaveza, probajte vježbati na poslu. Postoji lista vježbi koje su dovoljno jednostavne da bi se izvodile prije, tokom i poslije posla a stranica Hubspot prenosi nekoliko najboljih.

Umjesto korištenja gradskog prevoza, pokušajte otići na posao biciklom. Ukoliko vam se svidi, praktikujte to svaki dan i napravite svoju rutu do posla te izračunajte koliko kalorija gubite ovom vježbom.

Ako ne stignete u teretanu poslije ili prije posla, iskoristite pauzu na poslu za vježbanje. Provedite pola sata šetajući po naselju ili obližnjem tržnom centru. Brzo hodanje poboljšava vašu kondiciju a vi ćete se osjećati bolje jer vježbate.

Stolicu zamijenite loptom za pilates, ona će učvrstiti vaše stomačne mišiće i popraviti vaše držanje. Također će vam pomoći da popravite balans. Ustanite i istežite se svako malo, jer istezanje popravlja energiju i razbuđuje.

Pravite “aktivne pauze” koje mogu trajati čak i pet do deset minuta, a koje ćete provesti hodajući po zgradi ili trčeći gore dole uz stepenice. Također, ukoliko ne morate stalno sjediti za kompjuterom ustanite i koračajte dok pričate na telefon i dogovarate nešto za posao. Ovo će biti odlična vježba za vaše noge i leđa.

Ako ne žurite kući, hodajte ili vozite bicikl dužim putem jer ćete tako sagorjeti više kalorija. Pokušajte se povezati sa vašim kolegama i vježbajte skupa, jer je sa većom podrškom lakše opstati sa vježbama.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*