Najmanje 11 osoba je ranjeno u vatri koju su izraelski vojnici otvorili na Palestince koji su pokušali probiti opsadu. Na protestima, održanim na obali Gaze, učestvovao je veliki broj Palestinaca u cilju probijanja blokade koja traje već 12 godina. ( Anadolu Agency - Mustafa Hassona )

Izraelski vojnici ranili 11 Palestinaca koji su pokušali probiti blokadu Gaze

Najmanje 11 osoba je ranjeno u vatri koju su izraelski vojnici otvorili na Palestince koji su pokušali probiti opsadu, javlja Anadolu Agency (AA).

Na protestima, održanim na obali Gaze, učestvovao je veliki broj Palestinaca u cilju probijanja blokade koja traje već 12 godina.

Izraelski vojnici su danas odmah na početku protesta održanim na obali na sjevernoj granici Gaze otvorili vatru na okupljenje građane.

U saopćenju Ministarstva zdravstva Palestine se navodi da su izraelski vojnici pritom ranili 11 osoba, koristeći bojeve metke.

Ovo je od 29. maja 18. pokušaj probijanja blokade Gaze.

Inače, Izrael od 2006. godine Gazu drži pod blokadom. Šest od sedam graničnih prijelaza u Pojasu Gaze, u kojem živi blizu dva miliona Palestinaca, nalaze se pod kontrolom Izraela, a jedan Egipta.

Anadolu Agency

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*