Promocija knjige “Život prije i poslije Srebrenice” autorice Esnefe Smajlović – Muhić

“Život prije i poslije Srebrenice” naziv je autobiografskog djela autorice Esnefe Smajlović – Muhić, čija će promocija, uz podršku Centra za kulturu Tuzla, biti organizovana  u srijedu, 12.12.2018.godine, u 18:00 sati, u sali Međunarodne galerije portreta Tuzla. Promotor knjige je  Salih Brkić, poznati bosanskohercegovački novinar, a moderator  Enisa Žunić.

Ova knjiga je dobila odlične kritike i recenzije. Ima bošnjačku, historijsku, dokumentovanu i ličnu vrijednost. Knjiga govori o brizi i ljubavi kćerke prema svojim roditeljima, sestrama i braći, o jednoj hrabroj i dostojanstvenoj ženi, koja nastavlja borbu kroz život, s ciljem da širi istinu o tragediji koja je pogodila Srebrenicu, ali na svoj autentičan način. Pet mjeseci nakon nastanka, knjiga je prevedena na engleski jezik, a u toku je realizacija prevoda na turski, perzijski i arapski jezik.

Esnefa Smajlović – Muhić je rođena 26.02.1973.g. u Srebrenici. Do 1993. godine je živjela u Srebrenici, a nakon toga sa mužem biva prebačena u Tuzlu, gdje ostaje da živi i radi.  Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu.

U slobodno vrijeme Esnefa se bavi pisanjem i učenjem arapskog jezika i nastavlja da se formalno i neformalno obrazuje.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*