Mlada teniserka iz Tuzle trenira u centru Novaka Đokovića

Perspektivna teniserka iz Tuzle Ena Baltić (15), članica tuzlanske Slobode, odavno je skrenula pažnju na sebe. Odličnim igrama i kvalitetnim rezultatima trasira svoj teniski put.
Kalendarska godina, koja se bliži kraju, bila je itekako uspješna za Enu. Ona je u oktobru osvojila U-16 Masters u Doboju. Stalni je član selekcije BiH i boravila je na dva evropska prvenstva, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, koja su održana u Moskvi (Rusija) i Klužu (Rumunija).

Ena već neko vrijeme vikendom odlazi u Beograd i marljivo trenira u centru Novaka Đokovića, prvog igrača svijeta.

Njen tamošnji trener Slobodan Poznan ima samo riječi hvale za mladu Tuzlanku.

Posebno ističe činjenicu da igra lijevom rukom. Nedavno je Ena potpisala ugovor o saradnji s prestižnom francuskom kompanijom “Babolat”, koja našu igračicu opskrbljuje opremom.

“Nije mi teško da vikendom odlazim u Beograd i usavršavam tenisku igru. Zna ponekad biti naporno, ali volim tenis i uživam u njemu. Uvjeti u teniskom centru Novaka Đokovića su fenomenalni, tako da mi ništa ne nedostaje.Upoznala sam mnogo novih kolega, tako da samo imam riječi hvale”, izjavila je mlada igračica čiju karijeru pomno prate roditelji Edin i Sonja.

(Avaz.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*