Izložba “Collegium Artisticum 2018” u Tuzli

U Ateljeu Ismet Mujezinović, u 20:00 sati, biti otvorena izložba radova Collegium Artisticum – Arhitektura 2018 u Tuzli, u organizaciji Asocijacije arhitekata BiH i Centra za kulturu Tuzla.

Osim izložbe radova, koje je odabrao internacionalni žiri, u okviru programa biće održano predavanje u sklopu škole AA BiH. Prije samog otvaranja izložbe predsjednik asocijacije arhitekata u BiH će predstaviti novi plan rada za 2018-2020 godinu, a predstavnik kompanije Sika BiH (specijalizirana Švicarska firma za proizvodnju građevinske hemije) će održati predavanje o savremenim materijalima i tehnologijama.

Collegium Artisticum Arhitektura je najznačajnija i najstarija godišnja smotra arhitekture u BiH. Tročlani stručni žiri za selekciju i valorizaciju radova koji su u 2018.godini činili Cristoph Hinterreiter, Tadej Glažar i Idis Turato, je od 57 pristiglih radova iz cijele BiH odabrao 18 najvrijednijih u različitim kategorijama.

Na ovaj način AA BiH nastoji da otvori širi dijalog o kvaliteti arhitektonske produkcije širom BiH i podstakne sve stručnjake iz ove oblasti da učestvuju u godišnjoj smotri arhitekture. Evidentan je porast različitih novih materijala i tehnologija na našem tržištu, ali je također potreban određen nivo znanja za ispravnu primjenu materijala te poznavanje tehničkih specifikacija i pravilne ugradnje.Svi polaznici predavanja na kraju mogu dobiti potvrdu o odslušanim predavanjima.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*