Promocija knjige “Antikvarnica snova“, autora Želimira Altarca Čička u Tuzli

Želimir Altarac Čičak jedan je od najznačajnijih i najutjecajnijih utemeljitelja sarajevske muzičke scene, pionir disk džokejstva, urednik i voditelj mnogih popularnih radio i TV emisija, promotor i organizator velikih rock koncerata, publicista i animator rock kulture, kao i pokretač mnogih muzičkih manifestacija koje su postale tradicionalne.
Nedavno je „Dobra knjiga“ iz Sarajeva objavila knjigu “Antikvarnica snova“ što je njegova autobiografija/mnografija koja dokumentarno bilježi razvoj sarajevske, BiH i Ex-Yu pop rock scene čiji je bio aktivni učesnik od samih početaka do današnjih dana.

Na promociji knjige “Antikvarnica snova“ koja će se desiti 14. 12. ‘18. u “Centar za kulturu” – Dom mladih – klub „Palma“ Tuzla u 20.00, pored autora, o knjizi će govoriti Zlatko Berbić – direktor tuzlanskog radija „Kameleon“, Goran Čampara – lider tuzlanske rock grupe „No Rules. Tom zgodom će biti projekcija nekih raritetnih video snimaka sa koncerata o kojima je pisao, a ulaz na ovo druženje je slobodan i knjiga će se moći kupiti sa specijalnim popustom samo za tu priliku. Nakon toga slijedi koncert grupa „No Rules“ i „Snake Eater“ od 21,00 …“Inače, grupu “No Rules” Čičak je angažovao 03. novembra 2007. da bude predgrupa legendarnim “Deep Purple” na njihovom sarajevskom koncertu u olimpijskoj dvorani “Huan Antonio Samaranch – Zetra.

(Club Palma/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*