Intenzivirano ručno i mašinsko uklanjanje snijega sa trotoara i pješačkih staza

Zimska služba Javnog komunalnog preduzeća  “Komunalac” ni danas ne prestaje sa radom. Od jučer su angažovane dodatne dvije mašine, tako da ukupno osam vozila radi na uklanjanju snijega. Od jutros je intenzivirano ručno i mašinsko uklanjanje snijega sa trotoara i pješačkih staza, te sa gradskog trga. Mole se građani na strpljenje, ali i na saradnju. Podsjećamo da je obaveza svih građana, da očiste snijeg ispred svojih ulaza i prilaza svojim poslovnim prostorima i domovima.

Građane upozoravamo i na to da velike količine snijega sa krovova, uslijed rasta temperatura padaju na tlo, zbog čega je potrebno obratiti pažnju prilikom kretanja. Mole se građani da ukoliko su u mogućnosti, sami očiste snijeg koji predstavlja opasnost za prolaznike.

Proteklih dana zbog snijega je bilo problema u avio saobraćaju. Veliki broj aviona nije mogao sletjeti na tuzlanski aerodrom, a neke linije su bile i otkazane. Danas je situacija mnogo povoljnija za avio sabraćaj, tako da se evidentiraju samo mala kašnjenja na Međunarodnom aerodromu Tuzla.

Dodajmo da ove nedjelje uredno vodosnabdijevanje i isporuka toplotne energije u gradu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*