Brnabić i Mogherini na sastanku u Briselu

Predsjednica vlade Srbije Ana Brnabić doputovala je u Brisel, gdje se sastala sa visokom predstavnicom Evropske unije (EU) za vanjsku i bezbjednosnu politiku Federikom Mogerini (Federica Mogherini).

Brnabić će danas predsjedavati sastanku Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između Srbije i Evropske unije, saopćeno je iz Vlade Srbije.

Tokom posjete Briselu, ona će danas i sutra imati susrete sa evropskim zvaničnicima, sa kojima će razgovarati o reformama koje Srbija provodi na putu ka EU, regionalnoj saradnji i aktuelnim političkim temama.

Premijerka će se sastati sa predsjednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom (Jean Claude-Juncker) i potpredsjednikom Jirkiem Katainenaom, kao i sa predsjednikom Evropskog vijeća Donaldom Tuskom.

Ona će sutra imati izlaganje u European Policy Centru, nezavisnom i neprofitnom istraživačkom centru koji se bavi analizom evropskih integracija, te predstaviti napredak u reformama koje Srbija sprovodi na putu u EU.

Brnabić će razgovarati i sa evropskim komesarom za budžet i ljudske resurse Ginterom Etingerom i komesarom za trgovinu Sesilijom Malstrom.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*