Sve nijanse sive u trendu

Muška moda se baš poput ženske mijenja iz sezone u sezonu, iako u nešto manjoj mjeri. Ipak, dobro je biti upoznat s onim šta se mijenja i šta se nosi, kako ne biste zaglavili u rutini, pa evo šta su kreatori predstavili šta je u trendu za jesen/zimu 2014/2015.

Muški dio kolekcije koji je za H&M dizajnirala Isabel Marant estetski ne odudara previše od ženskog dijela; udobno pletivo s etno motivima isprepleteno je s bazičnim komadima od pamuka, poput sivih i bijelih majica za svaki dan.

Ove sezone moderne su siva i modra boja, pa nećete pogriješiti sa svim nijansama sive. Takođe, u modi je karirana odjeća, kao i hlače s uzorkom za nešto ekstravagantniji look.

Kada su jakne u pitanju, nakon nekoliko sezona kraćih i užih jakni, ove jeseni su u trendu tradicionalnije, klasične verzije. Moderne boje su siva, plava, smeđa, a za one smjelije zelena i bordo boja, koja se vratila na velika vrata.

Tako u kolekciji “Dolce&Gabbana” dominiraju muška odijela i košulje sa bordo bojom ili tamna sa bordo detaljima od najfinijih sjajnih materijala ili najfinijeg pliša, te sa leptir mašnama, a elegante su i cipele, pa su na nekima i mašne, dok su čarape sa tufnicama.

Kod modne kuće “Valentino” dominira siva boja, sa dugim kaputima, mada ima i smeđe-bež boje, a ponegdje i dodataka od krzna.

“Valentino”, između ostalog, predlaže cipele-patike u bijeloj boji, sa detaljima u drugoj boji, koje se nose na kapute, dok od hlača bira fini džins i nogavice su tanko zavrnute. Njegove torbe su uglavnom u teget ili nekoj zagasitoj boji, a neke liče na veće cekere.

Kuća “Calvin Klein” u kolekciji za hladnije dana ima zagasite boje, ali su hlače malo šlampavije i od sjajnih materijala.

Popularni modni brend “Gant Rugger” predstavio je svoj novi lookbook, koji prati odličnu kolekciju jesen/zima 2014. godine.

Osim odličnih zimskih komada, u vidu kaputa, jakni i elemenata krzna, cijelu kolekciju primamljivom čine uzorci, ali i jednostavne, nešto zagasitije boje koje će laskati godišnjem dobu kojem je odjeća namijenjena.

Brend “Paul Smith” predstavio je novu kolekciju za sezonu jesen/zima, koju je prezentovao kroz zanimljivu video-kampanju, a kolekcije su ispunile košulje, majice, sakoi i hlače pomalo šlampavog izgleda.

Za one modno hrabrije muškarce tu je kolekcija avangardene Vivijen Vestvud, koja je u Milanu predstavila kolekciju sačinjenu od trenerki neobičnih dezena, a majice su s aplikacijama, pa čak i slikama mačaka, a takve su i muške torbe.

A, bajkerske jakne i sirovi džins su recept za “Replay”, koji je spreman za hladnije dane.

(MOJportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*