Nefisa Berberović i Danira Musić najbolje sportistkinje TK u 2018. godini

Nefisa Berberović i Danira Musić najboljolje su sportistkinje Tuzlanskog kantona u 2018. godini. Odlučno je ovo u 25. izboru Sportskog saveza TK koji je održan večeras u Tuzli.

Nakon selekcije više od 100 pristiglih prijava i nominacija, stručni žiri u sastavu: Muhamed Avdić (predsjednik), Miroslav Kovačević, Alan Alagić, Nedim Ćudić i sekretar Nermin Kasumović odabrao je najbolje po kategorijama.

U pojedinačnim sportovima najboljom sportistkinjom u godini na izmaku proglašena je Nefisa Berberović, članica teniskog kluba Nes iz Tuzle.

Ona iza sebe ima uspješnu sezonu u kojoj je postignutim rezultatima ostvarila plasman na 537. mjesto WTA liste. U 2018. godini ostvarila je napredak za više od 700 mjesta što je zaista veliki uspjeh. Sa 16 godina je osvojila treće mjesto na Evropskom prvenstvu u Moskvi, a s 19 je kompletirala četiri titule na profesionalnim ITF turnirima. Za postignute rezultate nagrađivana je i od Olimpijskog komiteta BiH.

“Večeras smo svi pobjednici, jer smo naporno radili za rezultate. Želim se zahvaliti svojoj porodici koja mi je omogućila da se komotno mogu baviti sportom, ali i trenerima koji su sve vrijeme bili uz mene”, rekla je Berberović.

Danira Musić iz Ženskog košarkaškog kluba RMU Banovići proglašena je najboljom sportistkinjom u konkurenciji ekipnih sportova.

Kako je navedeno, dala je veliki doprinos u kreiranju rezultata koje je postigao banovićki klub. Košarkašice su osvojile Kup, ali i državno prvenstvo, a prosječno po utakmici Musić je imala 20 poena i 10 skokova. Dobrim igrama zaslužila je i poziv u žensku košarkašku reprezentaciju naše zemlje.

“Želim se zahvaliti svima koji su prepoznali moj, ali i trud košarkaškog kluba iz kojeg dolazim. Također se zahvaljujem upravi, treneru kluba i mojim saigračicama”, istakla je u svom obraćanju prisutnima Musić.

U kategoriji sportista invalida nagrada za najbolju ekipu pripala je Streljačkom invalidskom klubu Tuzla, a najbolji trener je Ejub Mehmedović, strateg reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci.

Najbolji sportisti u ovoj konkurenciji su Hajro Bečić iz Streljačkog kluba invalida Banovići, Kadira Nukić iz Streljačkog invalidskog kluba Tuzla i Rasema Beganović iz Streljačkog kluba Živinice.

Najboljim sportistom u kategoriji osoba s invaliditetom proglašen je Ermin Jusufović, član Sportskog kluba invalida u sjedećoj odbojci Sinovi Bosne iz Lukavca.

U konkurenciji kadeta najbolji su Sandro Krešić, član tuzlanskog Karate kluba DO, Kenan Mehmedović iz Biciklističkog kluba Zmaj od Bosne Tuzla, Mila Hrustić iz Kluba vodenih sportova Sprind Tuzla te Emina Abdulić, članica Kluba borilačkih sportova Tuzla-Sinbra.

U kategoriji najboljih kadeta u ekipnim sportovima najboljim su proglašeni Nela Kin-Popović iz Ženskog košarkaškog kluba RMU Banovići, Asim Muratović, član Fudbalskog kluba Sloboda te Arsan Dizdarević, član karate Kluba Winner Tuzla.

Najbolji u konkurenciji juniora u pojedinačnim sportovima proglašeni su Stefani Krešić iz Karate kluba DO Tuzla, Hamza Čajić, član ORKKA Lukavac i Huso Tuljić iz Kluba borilačkih sportova Golden Team iz Kalesije.

U ekipnim sportovima najbolji juniori su Armin Subašić iz Omladinskog košarkaškog kluba Sloboda Tuzla i Amar Beganović iz Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla.

Najbolji seniori u pojedinačnim sportovima su Azra Bašić iz Kluba borilačkih sportova Tuzla-Sinbra, Vedad Karić iz Biciklističkog kluba Jedinstvo Tuzla, atletičar Rusmir Malkočević i Mensur Đozić iz Kluba borilačkih sportova ORKKA Lukavac.

U konkurenciji pojedinačnih sportova najboljim klubom je proglašen Klub borilačkih sportova Tuzla-Sinbra, zatim tuzlanski Karate klub DO te Klub borilačkih sportova ORKKA Lukavac.

Najuspješniji seniori u kategoriji ekipnih sportova su Admira Zvekić, rukometašica Omladinskog ženskog rukometnog kluba Jedinstvo iz Tuzle, Edis Smajić iz Fudbalskog kluba Sloboda i Dženita Ikanović iz Ženskog košarkaškog kluba RMU Banovići.

Najbolji trener u ekipnim sportovima je Goran Jurčenko, trener Ženskog košarkaškog kluba RMU Banovići.

Najuspješniji klubovi u ekipnim sportovima su Omladinski košarkaški klub Sloboda Tuzla, Omladinski ženski rukometni klub Jedinstvo Tuzla i Ženski košarkaški klub RMU Banovići.

Posebno priznanje za doprinos, promociju i razvoj sporta pripalo je klubu Kung fu wing chun iz Tuzle, dok su priznanja za najbolje trenere završila u rukama Senada Osmanovića iz Kluba borilačkih sportova Golden Team iz Kalesije, Une Selman-Žilić iz Kluba borilačkih sportova Tuzla-Sinbra, Ante Krešića iz Karate kluba DO Tuzla te Željka Zombre iz Kluba borilačkih sportova ORKKA Lukavac.

Posebna priznanja dodijeljena su i onima koji su dali nesebičan doprinos u razvoju i promociji sporta, a riječ je o Nirmelu Muratoviću, Mladenu Nediću, Mensuru Hadžibeganoviću, Elviru Bijediću te Aliji Biberoviću.

(Klix/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*