Jildirim kandidat za gradonačelnika Istanbula

Bivši premijer i aktuelni predsjednik parlamenta Turske Binali Jildirim predstavljen je danas u Istanbulu kao kandidat Stranke pravde i razvoja (AK Partije) za gradonačelnika Istanbula na predstojećim lokalnim izborima u toj zemlji, koji će biti održani 31. marta 2019. godine.

Predsjednik Turske, a ujedno i predsjednik AK Partije Recdžp Tajip Erdoan predstavio je današnjoj ceremoniji u Istanbulu kandidate AK Partije za 36 od ukupno 39 istanbulskih opština te Binalija Jildirima za kandidata na poziciju gradonačelnika Istanbula.

Erdoan je u kratkom obraćanju nakon što je otkrio ime kandidata za gradonačelnika Istanbula poželio Jildirimu sreću i uspjeh te naglasio kako je on kandidat za grad za koji je čuveni vojskovođa Napleon Bonaparta kazao: “Ukoliko bi svijet bio jedna država, Istanbul bi bio njen glavni grad”.

Jildirim je u, takođe kratkom obraćanju, istakao kako se AK Partija u prethodnom periodu mnogo trudila i radila da bi poboljšala kvalitet života građana Istanbula te je nabrojao i brojne realizirane projekte u ovom gradu.

“U našem parlamentu su predstavnici različitih partija i političkih opredjeljena. No, ja sam tamo bio predsjednik svakog od njih. I ovdje ću, isto tako, biti gradonačelnik svakog stanovnika Istanbula”, poručio je Jildirim.

 

(Vijesti.ba / AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*