Par dobio jackpot od 115 miliona funti, podijelit će ga sa porodicom i prijateljima

Kada su Frances i Patrick Connolly saznali da su dobili jackpot, sjedili su u tišini deset minuta i gledali jedno u drugo, a zatim su napravili šolju čaja i odlučili da će novac podijeliti sa porodicom i prijateljima.

“Ovo je velika suma novca i želimo da ona utiče i na živote drugih ljudi kao i na našu budućnost, tako da ćemo je pametno uložiti ali i podijeliti porodici i prijateljima jer im želimo promijeniti živote”, rekla je 52-godišnja Frances Connolly, koja je inače učiteljica.

Njen dvije godine stariji muž Patrick Connolly tvrdi da ga je supruga nagovorila da kupi listić, te da je on kliknuo na slučajni odabir listića i da je dobio brojeve. Nije se nadao velikom dobitku jer ni jedno ni drugo nikada nisu dobili više od 10 dolara.

Prije nego je otišao spavati provjerio je brojeve i shvatio da ima dobitnu kombinaciju.

“Mislio sam da je u pitanju neka prevara. Šokirano sam prišao ženi i rekao joj da imam dobre vijesti za nju. Ipak je mislila da smo dobili malu sumu novca jer smo sedmicu prije dobili samo dva i pol dolara. Zatim sam je uspio ubijediti da smo dobili jackpot, pa smo sjeli i gledali se deset minuta u tišini”, rekao je Patrick.

Njih dvoje nisu mogli zaspati cijelu noć te su ujutro nazvali lutriju Camelot da bi potvrdili dobitak. U braku su već 30 godina i imaju tri kćerke. Tvrde da su oduvijek sretni ali da ih je ovaj dobitak učinio mnogo sretnijim.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*