revolt

Javna rasprava o Nacrtu programa rada GV Tuzla za 2019. godinu

Nakon uspješne javne rasprave o Nacrtu programa rada GV Tuzla za 2018. godinu Omladinski pokret Revolt vas poziva na javnu raspravu o Nacrtu programa rada GV Tuzla za 2019. godinu.

Javna rasprava će se održati u četvrtak, 10.1.2019. godine u prostorijama Ateljea Ismet Mujezinović u 18:00.

Program rada Gradskog vijeća je dokument u kom se nalaze sve teme koje Gradsko Vijeće Tuzla planira obraditi u tekućoj godini, ali i termini na kojim sjednicama će se te teme obrađivati. Oblasti u okviru kojih građani i građanke mogu davati svoje prijedloge, mišljenja i primjedbe o načinu raporeda i važnosti jesu: oblast uprave i samouprave, komunalne djelatnosti, budžet i finansije, privreda i poduzetništvo, građenje, urbanizam i prostorno uređenje, zaštita okoliša, stanovanje, civilna zaštita, te mnoge druge.

Javna rasprave je otvorena za sve građane i građanke, koji/e na osnovu trenutnog Nacrta Programa rada GV Tuzla žele iznijeti dodatne prijedloge koje bi se trebalo uvrstiti u Program rada GV Tuzla, vremenski period kada bi se te teme trebale obraditi ili predloziti izmjene redoslijeda već postojećih tema.

Amandane usvojene od strane GV, a predložene na prošlogodišnjoj raspravi možete pronaći na: https://drive.google.com/open?id=0B5fgt1XPSuo6T2YtWENwRDcyalJ2Wk9seUJaenVRN3BFajZJ

(tuzlarije.net)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*