(VIDEO) U programu RTV7 Tuzla o mogućim kratkotrajnim prekidima u vodosnabdijevanju u MZ Slatina i o sprječavanju smrzavanja vodovodnih cijevi

Niske temperature mogu stvoriti veliku štetu na vodnoj infrastrukturi, ali i u domovima i vikendicama građana, jer može doći do smrzavanja vode na priključnim vodovima prema potrošačima, što može uzrokovati pucanje stakla vodomjera i spojne cijevi. Stoga potrošači moraju voditi računa o tome da instalacije ne ostavljaju na duže vrijeme bez nadzora u stanju napunjenosti sistema vodom, a bez protoka, kako bi se na internim instalacijama spriječilo smrzavanje.

Tehnički direktor u JKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Tuzla, Vekaz Karić, kojeg smo ugostili u radijskom programu, ističe da vodomjerni šaht, tačnije unutrašnjost gdje se nalaze ventili, treba zaštiti od smrzavanja prekrivanjem dekama, kartonima ili stiroporom.

Jedna od tema razgovora je bila i zamjena vodomjera, zbog čega bi u narednim danima moglo dolaziti do povremenog kratkotrajnog prekida u vodosnabdijevanju u naselju Slatina.

Više u video prilogu:

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*