Najbolje bh. rukometašice pune optimizma doputovale u Mostar

Najbolje mlade bh. rukometašice okupile su se sinoć u Mostaru gdje su započele četverodnevni mini ciklus priprema pred ljetni nastup u rukometnoj B diviziji.

Prethodno su pobijedile na turniru u Tuzli, čime su vizirale kartu za pomenutu diviziju B Evropskog prvenstva. Selektorica Sanja Bajgorić zadovoljna je prisutpom igračica i onim što pokazuju na treninzima. Pred bh. rukometašicama su i dva sparing meča protiv Karatine i Gruda.

Selektorica juniorki Sanja Bajgorić kaže kako su se njenom pozivu odazvale apsolutne djevojke i da dolaze iz svih krajeva BiH. Jovana Ilić, koja je trenutno proglašena najperspektivnijom mladom rukometašicom u BiH ističe da je atmosfera među djevojkama sjajna i da se radi dobro. Uvjerena je da će djevojke koje su se okupile Bosnu i Hercegovinu u Bugarskoj predstaviti u najboljem svjetlu.

Bajgorićeva je pohvalila atmosferu, kazavši da igrači ujedno krasi i veliko drugarstvo i zajedništvo. Najavila je i skori filter, sužavanje kruga igračica, te konačan spisak za naredna okupljanja i turnir u Bugarskoj.

Koordinatorica Zlata Zubac pohvalila se kontinuitetom u radu ove selekcije, uz nadu da će u Savezu, kao i ostale institucije pomoći ženski rukomet, a kako bismo uskoro dobili i seniorsku reprezentaciju. Član Upravnog odbora RS BiH, Zoran Trlin podsjetio je kako je prije godinu odlučeno da se neće ići u formiranje seniorske reprezentacije, već da če se sa ovom rerezentacijom kroz njihovo stasanje nastojati dobiti seniorska selekciju.

Evropsko prvenstvo Divizije B igra se u bugarskoj Varni od 13. do 21. jula.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*