U BiH obilježena 11. godišnjica stradanja makedonskih vojnika u helikopterskoj nesreći

Osoblje EUFOR-a danas se okupilo u bazi Butmir, kod Sarajeva, kako bi obilježilo 11. godišnjicu od stradanja 11 vojnika Makedonije, koji su poginuli u helikopterskoj nesreći. Komemoraciji su prisustvovali Riste Velkovski, otpravnik poslova makedonske ambasade i generalmajor Martin Dorfer, komandant EUFOR-a. Počasna jedinica pripadnika EUFOR-a postrojena je u memorijalnom parku u bazi Butmir kako bi dočekala visoke zvanice i učestvovala na komemoraciji.

Komemoraciji su prisustvovali Riste Velkovski, otpravnik poslova makedonske ambasade i generalmajor Martin Dorfer, komandant EUFOR-a. Počasna jedinica pripadnika EUFOR-a postrojena je u memorijalnom parku u bazi Butmir kako bi dočekala visoke zvanice i učestvovala na komemoraciji.

Iz EUFOR-a navode da je tokom komemoracije zapaljeno 11 svijeća koje predstavljaju izgubljene živote, a nakon toga je viši nacionalni predstavnik Makedonije u sastavu EUFOR-a pročitao imena poginulih vojnika.

Makedonija je jedna od pet zemalja učesnica u misiji koje nisu članice Evropske unije, a ukupan broj zemalja učesnica u misiji EUFOR-a u BiH je 19.

Anadolu Agency

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*