Stanovnici Han Pijeska dobili struju i vodu, čiste se lokalni putevi

Vodosnabdijevanje opštine Han Pijesak, koje je usljed obilnih snježnih padavina ostalo bez električne energije i vode, danas će biti riješeno nakon što je na izvorište vode stigla struja, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite RS-a.

Iz Civilne zaštite su medijima potvrdili da je danas od 12 sati izvorište vode u Han Pijesku dobilo struju, a potom će i oni potrošači, koji su jučer ostali bez vode, dobiti vodu.

Nekategorisani i seoski putevi na području Han Pijeska čiste se prema prioritetima, ali su pojačane aktivnosti resursa za održavanje puteva u zimskim uslovima.

U ostatku Republike Srpske, pogotovo centralnim i istočnim planinskim predjelima, snijeg otežava saobraćaj i isporuku električne energije.

Svi magistralni putni pravci su prohodni, a putarske službe su u pojačanom režimu rada, navodi se u saopštenju Republičke uprave Civilne zaštite RS.

Iz Uprave su naveli da motre situaciju, te da su odmah poslije proglašenja vanredne situacije u Han Pijesku dva tima Gorske službe spašavanja do daljeg u pripravnosti spremni da reaguju u bilo kom kraju Srpske.

Helikopterski servis RS-a također je u pripravnosti, dodaju iz Uprave civilne zaštite.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*