Crna Gora: Pokušali prokrijumčariti žene

Dvije osobe uhićene su u Baru zbog nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenja ljudi. Policija je s njima u stanu pronašla četiri strane državljanke za koje se sumnja da su prevarene kako bi ilegalno prešle granicu.

Kriminalističkom obradom i intenzivnim radom policijskih službenika identificirani su i lišeni slobode N.R. (22) iz Kameruna i S.R. (41) iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

-Oni su, kako se sumnja, ovo kazneno djelo počinili na način što su, po prethodno postignutom dogovoru s oštećenim osobama, iz koristoljublja im obećali prelaz državne granice za iznos od 1000 eura, kako bi se oštećeni domogli zemalja Europske unije ilegalnim putem. Osumnjičeni su organizirali njihov prevoz od Bara do granice s Republikom Hrvatskom gdje su angažirali i treću, za sada nepoznatu osobu, a na čijoj identifikaciji se radi, a koje ih je ostavilo u blizini granice i udaljilo se u nepoznatom pravcu- stoji u priopćenju Tima za odnose s javnošću MUP-a Crne Gore.

O događaju je obaviješten državni tužitelj u Baru koji je naložio da se osumnjičeni liše slobode zbog sumnje da su počinili navedeno kazneno djelo, a zatim je nadležni sudija za istragu osumnjičenim osobama odredio pritvor u trajanju od mjesec dana, navodi se u priopćenju.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*