‘Magija papira’: Radionica Papirnjače u Tuzli

Umjetnička radionica Papirnjača iz Zenice ovog vikenda u Tuzli organizuje radionicu preuređivanja starog namještaja, pod parolom da stari stolovi, stolice, ormari i komode kojih ste se željeli riješiti zaslužuju novi život, uz malo mašte i papira.

Na dvodnevnoj radionici koja će u subotu, 25. i nedjelju, 26. oktobra biti održana u Kući plamena mira u Tuzli, u saradnji s udruženjem Tuzla Live, učesnici i učesnice će imati priliku saznati kako stari komad namještaja pripremiti za redizajn, kako pravilno odabrati i nanositi papir, te kako preuređeni predmet zaštititi da ima što duži život.

Pod sloganom Magija papira, umjetnička radionica Papirnjača iz Zenice promovira redizajn odbačenih stvari uz pomoć papira kao ekološki prihvatljiv odgovor na bespotrebnu kupovinu onoga čega već imamo, a koji uz to može biti jako zabavan.

Za nepunih pola godine postojanja, Papirnjača je održala niz uspješnih kreativnih radionica u Zenici, Sarajevu, Banjoj Luci i Livnu, a osim obrazovnih programa, Papirnjača prikuplja i reciklira stare predmete koje izlaže u galerijskom prostoru u Zenici.

Predstojeća radionica u Tuzli podržana je od Fondacije tuzlanske zajednice, Općine Tuzla i Ministarstva za kulturu i sport FBiH kao dio projekta Kreativni klaster.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*