Mick Schumacher holds his trophy after winning the FIA Formula Three European Championship at the Hockenheim race track in Hockenheim, western Germany, on October 14, 2018. - His first F3 title means Mick Schumacher has qualified for a FIA 'super licence', a prerequisite for the jump to Formula One, and follows on from his father Michael Schumacher, who won the German F3 championships 28 years ago. (Photo by Daniel ROLAND / AFP)

Očevim stazama – Mick Schumacher u Ferrarijevoj akademiji

Mick Schumacher, sin legendarnog šampiona Formule 1 Michaela Schumachera, priključio se Ferrarijevoj vozačkoj akademiji, prenijeli su britanski mediji iz izvora bliskim italijanskom timu.

19-godišnji njemački automobilista, koji je prije mjesec i po dana u ekipi Prema racing prekomandovan iz Formule 3 u Formulu 2, u sklopu novog ugovora je dobio zadatak i da odvoza dve test vožnje za Ferrari.

Mick Schumacher će tako krenuti očevim stopama, koji je sa ekipom Crnog konjića došao do svojih pet šampionskih titula, od ukupno sedam u Formuli 1.

Ferrari za sada zvanično nije potvrdio saradnju sa Schumacherom juniorom, ali su ranije iz italijanske ekipe stizale vijesti o interesovanju da mladi Nijemac postanje član njihove akademije za vozače.

Iako članstvo u Ferrarijevoj akademiji nije sigurna karta za put u Formulu 1, u slučajevima Charles Leclerca i Antonija Giovinazzija je ona upravo bila jedna od stanica do najbržeg cirkusa na sijvetu. Leclerc je tako poslije Frerarijeve akademije došao do Zaubera i sada tima Ferarija u F1, kao i Giovinazzija, koji je trenutno u Zauberu.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*