Pretežno oblačno s kišom, susnježicom i snijegom

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Krajini i na jugozapadu Bosne moguća kiša i susnježica. U ostaku dana i u večernjim satima u Bosni također kiša i susnježica, koja će postepeno prelaziti u snijeg. U Hercegovini će padati kiša.
Vjetar slab do umjeren u jutarnjim satima južni i jugoistočni, a u ostatku dana u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnje temperature zraka od -2 do 4, na sjeverozapadu Bosne do 10, a u Hercegovini od 2 do 8 stepeni. Dnevne temperature zraka od 2 do 8, na jugu od 7 do 12 stepeni.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Tokom prijepodneva će biti ugodnije, a potom će se, pod uticajem pogoršanja vremena i padavina, opšta slika pokvariti.

Uticaj južine će oslabiti, temperature će biti primjerenije ovom periodu godine i neće oscilirati u velikom rasponu, što će djelimično olakšati tegobe osjetljivim osobama.

U manjem obimu, moguće su reakcije poput glavobolje, nervoze i nesanice. Učesnicima u saobraćaju sugeriše se opreznija vožnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*