Pandža: Pobjeda protiv Bratunca približila bi nas Ligi za prvaka

Tri uzastopne pobjede košarkaša OKK Slobode pokazale su da je forma Tuzlaka u usponu i da su opravdana njihova očekivanja o plasmanu u Ligu za prvaka.

Međutim, do kraja prvog dijela prvenstva ima još dosta da se igra, a sutrašnji susret s ekipom Bratunca posljednji je pred seriju teških utakmica. U narednih pet kola, OKK Sloboda očekuju četiri duela s ekipama iz vrha prvenstvene tabele.

Zato trener Josip Pandža upozorava da se novajlija u ligi ne smije potcijeniti, bez obzira što su Bratunčani sa samo tri pobjede u zoni borbe za opstanak.

Bratunčane predvodi Mladen Pantić, igrač koji je nastupao za FMP, Igokeu, Albu, Mega Vizuru, Kabalu, Hemofarm i još desetak uglavnom poznatih klubova.

“Imaju i dva Amerikanca i sigurno su kvalitetniji nego što plasman na tabeli pokazuje. Recimo, protiv Sparsa su izgubili s dva, a protiv Zrinjskog s četiri poena razlike. Istina, ne forsiraju brzu košarku i stoga im ne smijemo dopustiti da nametnu svoj način igre i da nas uspavaju”, rekao je za Fenu Pandža.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*