Igrači Tuzla Cityja dobili dan odmora, Nukić duže na liječenju?

Nakon deset dana napornog rada, nogometaši Tuzla Cityja dobili su dan odmora. Poslije današnjeg treninga po velikoj hladnoći, šef stručnog štaba Slobodan Starčević dao je igračima dan odmora, tako da sutra neće biti treninga, a rad se nastavlja u ponedjeljak.

I Starčević je iskoristio kratku pauzu za posjet porodici i da se “spakuje“ za drugi dio priprema u Međugorju, gdje ekipa iz Simin Hana odlazi u srijedu.

– Tamo ćemo odigrati dvije kontrolne utakmice. Najprije 26. januara protiv hrvatskog trećeligaša Dubrave, a tri dana poslije sa Željezničarom. Od 1. februara smo u Ulcinju, gdje smo dogovorili utakmice s Mornarom iz Bara i Radnikom iz Bijeljine. Imat ćemo još dva termina za utakmice tako da tražimo adekvatne protivnike – kazao je Starčević za Fenu.

Pripreme se za sada odvijaju prema planu. Raspoploženje je donekle pokvarila povreda na treningu mladog napadača Ajdina Nukića, igrača koji je u svim Starčevićevim kombinacijama za proljetni dio prvenstva.

Prema informacijama iz kluba, Nukić bi zbog povrede mogao pauzirati mjesec i po.

– Nadam se da će se Nukić brzo oporaviti. U jesenjem dijelu prvenstva bio je pravo osvježenje. Kada obavi detaljne preglede znat ćemo koliko će biti izvan terena – rekao je Starčević.

Tuzla City će “generalku“ pred nastavak prvenstva odigrati 16. januara protiv tuzlanske Slobode, dok će u 20. kolu Premijer lige BiH na Tušnju dočekati ekipu Sarajeva.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*