Banjalučani po 300. put na ulici zatražili istinu o smrti Davida Dragičevića

Snijeg koji je počeo padati u Banjoj Luci u poslijepodnevnim satima i niske temperature nisu ih ni večeras zadržali u domovima, a neće ni u skorijem periodu, poručili su Banjalučani.

Večerašnje okupljanje uslijedilo je nakon što je “Pravda za Davida” danas održala press konferenciju na kojoj je glavna tema bio rad Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci u predmetu ubistva Davida Dragičevića.

Uprkos upozorenjima policije i drugim pritiscima, Banjalučani već 300 dana nisu odustali izaći na ulice u znak podrške roditeljima stradalog mladića, ocu Davoru Dragičeviću i majci Suzani Radanović. U prvim mjesecima mirne proteste su održavali na Trgu Krajine, ali nakon što im je zabranjeno okupljanje na ovoj lokaciji, nastavili su dolaziti ispred crkve Hrama Hrista Spasitelja.

Kao i prethodnih večeri, ogorčeni građani su i večeras zapalili svijeće i prisjetili se mladića iz Banja Luke čija smrt već deset mjeseci nije razjašnjena.

Članovi grupe “Pravda za Davida” danas su javnost podsjetili na brojne propuste u istrazi Davidove smrti, počevši od 24. marta prošle godine kada je nakon šest dana potrage pronađeno njegovo tijelo u koritu rijeke Vrbas.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*