Roger čestitao “boljem igraču” i najavio povratak na šljaku

Švicarski teniser Roger Federer čestitao je Stefanosu Tsitsipasu na zasluženoj pobjedi u osmini finala Australian opena.
Tsitsipas je eliminisao branioca titule poslije četiri odigrana seta, 6:7(11), 7:6(3), 7:5, 7:6(5).

Federer je čestitao protivniku koji je “zasluženo pobijedio”.

“Bilo je više faktora koji su uticali na ishod ovog meča. Na brejk loptama sigurno nije bilo kako sam želio, tako da nešto nije u redu sa mojim riterom. Sve je to bilo frustrirajuce. Izgubio sam od boljeg igrača koji jednostavno bio bolji večeras. Dobro se držao i ostao miran. Mladim igračima nije uvijek lako”, rekao je Federer.

Federer se osvrnuio i na nešto sporije uslove na Rod Laver areni, i u poređenju sa početkom meča, i u poređenju sa prošlom godinom.

“Pazite, uslovi su se mijenjali tokom celog meča. Počeli smo u 7, a završili po noći. Bivalo je sve teže da ‘probijem’ protivnika. Uslovi su bili sporiji ove godine nego prošle i nisu dozvoljavali raznovrsnost, da budem iskren”, dodao je Roger.

Švajcarac je ujedno i objavio da će igrati na nekim od turnira na šljaci tokom 2019. godine, ali ne i kojim.

“Prethodno sam propuštao turnire na šljaci, dvije godine unazad sam imao neke fizičke probleme i prošle godine sam odučio da se na njima ne pojavim. Ali, ove godine, ne vidim zašto ne bih igrao”.

 

(Vijesti.ba / NN)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*