Sjajni Ibišević postigao pogodak i upisao asistenciju u gostujućoj pobjedi Herthe

Igrala se 15 minuta kada je Ibišević odigrao sjajan dupli pas sa Selkeom nakon čega je izašao sam pred domaćeg golmana, a u situaciji jedan na jedan još jednom je pokazao o kakvom rasnom strijelcu se radi i loptu je rutinski poslao u mrežu za vodstvo svoje ekipe.

Nakon pogotka Herthe tempo igre u prvom poluvremenu je pao, a u samom finišu prve dionice, tačnije u 42. minuti, Nurnberg je stigao do poravnanja. Strijelac pogotka bio je Behrens.

Slično kao u prvom, Herthe je bolje otvorila i drugo poluvrijeme pa su tako već u 50. minuti stigli do novog vodstva. Ibišević je ovaj put zabilježio asistenciju, a u listu strijelaca upisao se Duda koji pogađa za 2:1. Isti igrač u 70 minuti postigao je svoj drugi, a za Herthu treći pogodak čime je postavio konačnih 3:1.

Ibišević je na terenu proveo svih 90 minuta, a ovo mu je bio sedmi pogodak u ovoj sezoni Bundeslige. S današnjom pobjedom, Hertha se popela na sedmo mjesto sa 27 osvojenih bodova, dok je Nurnberg na posljednjem mjestu sa samo 11 bodova.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*