SM BiH o budžetu i godišnjem nacionalnom programu za NATO

Savjet ministara Bosne i Hercegovine danas će održati sjednicu u Sarajevu, na čijem dnevnom redu će se, između ostalog, naći Nacrt zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu, kao i Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH za NATO.

Ukupni prihodi, primici i finansiranje institucija BiH u ovoj godini iznose 966.000.000 KM, što je za 16.000.000 KM više nego 2018. godine.

Servisiranje spoljnog duga BiH iznosi 825.760.678 KM i manje je za 178.301.651 KM u odnosu na prethodnu godinu, saopšteno je ranije iz Savjeta ministara, nakon prvog čitanja Nacrta budžeta zajedničkih institucija BiH.

Na dnevnom redu sjednice je i razmatranje prijedloga godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godine, čiji je predlagač Komisija za NATO integracioni proces BiH.

Savjet ministara BiH na prošloj sjednici nije razmatrao prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić ranije je izjavio da bi prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godina, čiji je predlagač Komisija za NATO integracioni proces BiH, trebalo da bude vraćen ovoj komisiji na usaglašavanje.

Na sjednici bi trebalo da bude razmatran i Nacrt zakona o elektronskoj identifikaciji i uslugama povjerenja za elektronske transakcije, informacija o stanju u oblasti migracija BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH, kao i informacija o stanju bezbjednosti u BiH u 2017. godini.

Rasprava o izvještaju o radu Komisije BiH za granicu za period jul-decembar 2018. godine, kao i razmatranje niza prijedloga rada ministarstava, agencija i direkcija u BiH za ovu godinu, takođe će se naći na dnevnom redu sjednice Savjeta ministara BiH.

Sjednica je zakazana za 11.30 sati, saopšteno je iz SM BiH.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*