Tri svakodnevna napitka koja brzo tope kilograme

Kada drže dijetu, mnogi nisu svjesni da je jako važno i što piju jer postoje neka pića koja sadrže veliki broj kalorija, pa tako sabotiraju proces mršavljenja.

Vrlo je važno obratiti pažnju na nutritivne i energetske vrjednosti svakog napitka. S druge strane, postoje i pića koja povoljno deluju na mršavljenje, a to su:

Voda

Najvažniji saveznik u mršavljenju je voda koja sudjeluje u metaboličkim procesima u tijelu. Dok se 20 posto vode nadoknađuje putem unosa hrane, ostatak je potrebno unijeti tekućinom. Voda ne sadrži kalorije, pa je najbolji izbor za nadoknadu tekućine tokom mršavljenja.

Kofein

Tu spadaju kafa i čaj. Kafa se preporučuje bez zaslađivača, a ukoliko koristite i mlijeko uz kafu, potrudite se da bude obrano. Korisno je piti i zeleni čaj jer ima blagotvorno djelovanje na cjelokupno zdravlje, ali i pospješuje smanjenje tjelesne mase. Neki sastojci koje sadrži ovaj čaj povećavaju potrošnju energije i ubrzavaju metabolizam.

Prirodni sok

Najzdravije je piti sok koji sami pripremite, kao što su sok od naranče ili limuna. Ukoliko je sok iz svježe iscijeđenog voća gust, možete dodati vode i razrijediti ga. Možete u sok dodati i med, ukoliko preferirate slatko, piše superzena.

(Source.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*