Na dionici magistralnog puta M-18 Olovo-Kladanj počelo propuštanje vozila

Nakon završenog izvlačenja teretnog vozila sa prikolicom na dionici magistralnog puta M-18 Olovo-Kladanj (na prevoju Karaula) počelo je propuštanje vozila naizmjenično, jednom trakom. Uskoro se očekuje normalizacija  saobraćaja.

U jugozapadnim krajevima naše zemlje na dionicama u višim predjelima mjestimično ima zaostalog snijega na kolovozu, a moguća je i poledica. S obzirom da meteorolozi za večeras najavljuju nove padavine, savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na ostalim putevima u našoj zemlji saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz povećanu opasnost od odrona, kao i od obrušavanja sniježnih lavina.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane ili ograničenja saobraćaja za pojedine vrste voziila. Policija će pojačati kontrole i isključivati iz saobraćaja vozila bez zimske opreme i preduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduvjeta za sigurno saobraćanje.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog nestabilnosti mosta na GP Brčko-Gunja, obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse. Na GP Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

(BIHAMK)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*