Futsal reprezentacija BiH sa 10 golova ispratila dezorijentisane Škotlanđane

Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine nastavili su sa dobrom igrom i u drugoj utakmici preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2020. godine savladavši selekciju Škotske visokim rezultatom od 10:1.

Naša reprezentacija utakmicu je otvorila s velikim motivom da na svoj konto upiše još jednu pobjedu. Odlučan u tome u 5. minuti bio je Aladžić koji je pogodio zs 1:0, a samo dvije minute poslije ponovo je mrežu Škotlađana zatresao i Ivanković.

Golijadu je u 12. minuti ponovo nastavio Aladžić, a 30-ak sekundi poslije loptu iza leđa Mackenzija poslao je i Pavlović za 4:0. Drugačija igra nije bila ni u drugom poluvremenu, a samo 20 sekundi nakon sudijskog zvižduka Jelić je ponovo pogodio mrežu Škotske za 5:0, a nešto malo kasnije Radmilović pogađa i za šesti gol.

Aladžić je u 23. minuti postigao hat-trick postigavši treći gol za 7:0. U 28. minuti uspavani Škotlanđani se bude i postižu svoj prvi gol preko Steedmana za 7:1. Radmilović u 32. minuti kažnjava Škotsku s još jednim golom za 8:1, a u 38. minuti prolazi sa strane i ponovo matira Mackenzia. Ipak, tu nije stao, samo nekoliko sekundi poslije postigao je svoj četvrti gol za 10:1.

Posljednje utakmice preliminarnog turnira kvalifikacija bit će odigrane u petak kadać se sastati Škotska – Švicarska te Turska – Bosna i Hercegovine.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*