U Zenici zbog poplava i klizišta proglašeno stanje prirodne nesreće

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, u svojstvu komandanta civilne zaštite, održao je vanredni sastanak Štaba civilne zaštite grada Zenica, na kojem je donesena i Odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće od poplava i klizišta na teritoriji grada Zenica.
Svi ljudski, ali i materijalno – tehnički resursi stavljeni su u funkciju i tako će bez prestanka biti dok ne dođe do normalizacije stanja.

“Imamo više kritičnih lokaliteta, pričinjena je veća materijalna šteta na putnoj infrastrukturi i stambenim objektima i s obzirom na vremenske prilike koje su najavljene za naredni period, bili smo dužni maksimalno ozbiljno shvatiti situaciju i staviti sve mašine u funkciju”, kazao je nakon sastanka Kasumović, koji je, kako se ističe u saopćenju za javnost, osim gradskih službi, u funkciji stavio i radnike te mehanizaciju javnih preduzeća.

Služba civilne zaštite grada Zenica upozorava sve fizičke osobe i pravne subjekte koja žive i rade u priobalnom pojasu rijeka Bosna, Kočeva, Babina, Pepelarska rijeka, Bistrička i Gračanička rijeka, da iz svojih stambenih i poslovnih objekata izmjeste sve vrijednosti koje bi mogle biti uništene – potopljene, u slučaju naglog povećanja vodostaja u navedenim rijekama.

Gradonačelnik i Štab civilne zaštite Grada Zenica pozivaju građane Zenice na saradnju i razumijevanje te da se po potrebi jave Službi civilne zaštite na broj telefona: 032 447-731.

 

(Klix.ba)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*