Četiri porodice kod Gornjeg Vakufa iseljene iz kuća kojima prijeti klizište

Četiri porodice morale su napustiti domove u selu Borova Ravan u Mjesnoj zajednici Voljevac, gdje se jutros aktiviralo veće klizište.
“Pod klizištem je nestala cijela kuća u kojoj, srećom, niko nije stanovao. Polovina druge kuće je, također, u zemlji. Starija žena i njen sin uspjeli su izaći iz kuće, u kojoj više ne postoje uvjeti za stanovanje”, potvrdio je za Fenu Adis Agić iz Službe za civilnu zaštitu općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Po njegovim riječima, u opasnosti od klizišta su još dvije kuće čiji su žitelji, također, izmješteni kod komšija i prijatelja.

“Satima smo na terenu, skupa s načelnikom Seadom Čauševićem. Nastojimo da popravimo situaciju, i spriječimo veće posljedice. Uspjeli smo pročistiti lokalni put, koji je bio blokiran”, naglasio je.

Ističe da je spomenuto klizište u stanju mirovanja i pod stalnim nadzorom pripadnika CZkoji će, bude li neophodno, ponovo reagirati.

Određenih problema imaju i stanovnici drugih gornjovakufskih naselja, gdje su nabujale rijeke i potoci izazvali izlijevanje vode iz njihovih korita.

“Više dvorišta je poplavljeno u naselju Hrasnica gdje se izlio potok, koji se prethodno bio začepio.Voda je prekrila i dio mjesnog puta, ali je situacija sada pod kontrolom”, istaknuo je.

 

 

(FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*