Hill: Što prije formirati vlast na svim razinama

Otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a u BiH Nicholas Hill izjavio je danas u Mostaru kako proces prebrojavanja glasova u BiH “bez sumnje dugo traje”, ali da ne prelazi zakonske okvire.

– Bez sumnje proces prebrojanja glasova u ovoj zemlji dugo traje, ali s druge strane, sve je to predviđeno zakonom. Dakle ne radi se o nelogičnom vremenu koje je potrebno. Ako sve bude kako treba, početkom narednog tjedna bi se trebali čuti rezultati – kazao je Hill u Mostaru prije otvaranja sajma na kojemu su predstavljeni projekti nevladinih organizacija.

Komentirajući današnji susret s predsjednikom HDZ-a i HNS-a BiH Draganom Čovićem, kazao je kako se razgovaralo o više tema.

– Rezultati izbora nisu končani, ali čini se da će Čović biti jedan od članova Predsjedništva BiH. Mi smo naravno istaknuli potrebu formiranja vlasti na svim razinama što je prije moguće.

– U zemlji u kojoj je stopa nezaposlenosti 25 posto, a među mladima čak 60 posto, smatram da to govori dovoljno koliko je urgentno formirati vlast – kazao je Hill.

Na sastanku je bilo riječi i o pitanju Mostara.

– Razgovarali smo o Mostaru. Već se mjesecima sluša kako se Mostar ne može riješiti prije izbora, i ja sam podsjetio Čovića da sada očekujemo neku vrstu rješenja za pitanje Mostara, i da se do toga rješenja dođe što je moguće prije – kazao je Hill.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*